март 2012
ЦРВЕН И ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС, ТК АС ПЛУС-Скопје, 07.04.-08.04.2012
 

Драги пријатели,
 
Македонската Тениска Федерација, Ве поканува да учествувате на Турнирот од проектот ДЕТСКИ ТЕНИС, во конкуренција на момчиња и девојчиња ЦРВЕН И ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС, на терените наТениски клуб АС ПЛУС-Скопје, во периодот 07.04.-08.04.2012 година

Ќе ни биде особено драго ако и вашите членови земат учество на овој  Регионален турнир од проектот ДЕТСКИ ТЕНИС.

Официјалните пропозиции од турнирот можете да ги симнете тука.

март 2012
Комплетните резултати од третиот зелен турнир
 Комплетните резултати од третиот зелен турнир кој се одигра викендов на терените на ТК Југ-Скопје можете да ги симнете подолу

во групи

 момчиња

 девојчиња

1/4 финални натпревари

 момчиња

 девојчиња
март 2012
Детски турнир- Битола
Почитувани,

Ве известуваме дека во приодот од 24-25,03,2012 година на терените на Т.К. БИТОЛА- Битола, ќе се одржи турнирот во детски тенис за дечиња од 5 до 10 годишна возраст. Ќе се игра црвен турнир и портокалов турнир во конкуренција на момчиња и девојчиња.

Официјалните прпозиции од турнирот можете да ги симнете тука.
март 2012
Слободан Бачварски-Боби во посета на Bromley Tennis Centre
 

Во период од 25 Февруари до 3 Март 2012 година тренерот Слободан Бачварски-Боби го посети ”Bromley Tennis Centre”  кој се наоѓа во областа Кент во близина на Лондон (Велика Британија).
Областа Кент е седиште на најголемиот број на клубови чии приоритетни активности се насочени кон деца/играчи на возраст од 3-11 години.
Целта на престојот беше да се посети еден ваков еминентен клуб и види принципот на тренирање и организирање на севкупна активност со деца на возраст од 3-11 години, секако потоа позитивните искуства да се имплементираат во нашите тениски клубови.
Слободан Бачварски- Боби, беше вклучен и активно во реализирање на нивните редовни активности со тренерите од ”Bromley Tennis Centre”, а за време на престојот  успеа да го посети и “Park Langley Tennis Club” кој во моментот има најподготвени играчи кои се натпреваруваат на портокалово и зелено ниво во систем за натпревари на Велика Британија.


Особено треба да се истакне несебичното давање информации на главниот менаџер на ”Bromley Tennis Centre” - Sandy Procter со чија помош се реализира оваа посета.
Во најскоро време, Слободан ќе одржи неколку часовна практична и теоретска презентација на теми кои беа презентирани во Лондон.
Информација каде да ги набавите материјалите можете да добиете во МТФ. 

Тренерски комитет

март 2012
Промена на Календар МТФ
 
Почитувани,
 
Ве известуваме дека регионалниот турнир во детски тенис кој требаше да се одржи во периодот од 10-11,03,2012 година во Битола се поместува и ке се одржи во периодот од 24-25,03,2012 година.

Воедно турнирот кој е предвиден за нареден викенд Зимското Отворено Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 10 години, ке се одржи на терените на Тениски клуб Југ-Скопје. 

Зимскиот дел од Календарот можете да го симнете тука.

март 2012
Листа на пријавени детски турнир-Скопски регион
 
СКОПЈЕ-регионалниот турнир од детски тенис  09-03-2012
Листа на пријавени учесници на регионалниот турнир од детски тенис кој ке се одржи викендов во ТК Југ-Скопје
пријавени се
црвен тенис 45 учесници

портокалов турнир момчиња 26

портокалов девојчиња 19
март 2012
Зимско Отворено Првенство на Македонија до 10 години, ТК ЈУГ-Скопје, 17-19,03,2012
 Почитувани,

Ве известуваме дека во периодот од 17-19,03,2012 година ќе се одржи Зимско Отворено Првенство на Македонија до 10 години, на терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје.
Пропозициите за претстојниот турнир можете да ги симнете тука.
1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11