ВЕСТИ
втор детски турнир Југ


2 зелен турнир Тениспарк


2 Зелен тенис Тенниспарк Скопје


Втор дестки турнир-црвен и портокалов тенис


прв зелен турнир Академија


прв детски турнир-црвен и портокалов тенис ИТЦМ


зелен тенис-Љуботен


детски тенис ИТЦМ


Зелен тенис ИТЦМ


Зелен тенис Југ


Зелен тенис Тенниспарк Скопје-Скопје


6-ти Меморијал Александар Славковски


Детски тенис Борец-Велес


Меморијал Благој Едровски


4 детски тенис турнир-Тумба


Зелен тенис Борец-Велес


3 детски тенис Фан Тенис


Зелен тенис ИТЦМ


2 детски турнир АТК


Зелен тенис Академија-Скопје


Детски турнир Академија


детски тенис, црвен, портокалов и зелен теис


Зелен тенис ИТЦМ


Зелен тенис Црна Река


Фестивал на детски тенис Битола


детски тенис Академија и зелен тенис Охрид


Зелен Тенис Академија-Скопје


детски тенис Црна Река


детски тенис Борец


Детски тенис Леонтиќ спорт


Зелен тенис Борец


детски тенис-Фан Тенис Скопје


Зелен тенис Тенниспарк Скопје-Скопје


Втор зимски детски турнир ИТЦ Македонија


прв зимски детски турнир Академија-Скопје


Регионални детски турнири Чунга Лунга -АС и Куманово 2010

Регионални детски турнири Чунга Лунга -АС и Куманово 2010

Жребови и распоред за играње за ЗЕЛЕН ТУРНИР

Жребови и распоред за играње за ЗЕЛЕН ТУРНИР

ДЕТСКИ ТЕНИС МТП


Зелен турнир Кавадарци


Зелен турнир Црна Река

Зелен турнир Црна Река

Чунгас Лунга детски тенис во МТП-Скопје

Чунгас Лунга детски тенис во МТП-Скопје

Новогодишeн турнир-проект детски тенис, 22-23.12.2012 година

Новогодишно турнир-проект детски тенис, 24-26.12.2011 година

Новогодишен турнир од проектот детски тенис-црвен и портокалов турнир

Новогодишен турнир од проектот детски тенис-црвен и портокалов турнир

Детски турнир во периодот од 05 до 06.05.2012

Детски турнир во периодот од 05 до 06.05.2012

Досегашен пласман на зелените турнири во 2012 година

Досегашен пласман на зелените турнири во 2012 година

Турнир во детски тенис, црвен и портокалов турнир 07.04-08.04.2012 год

Турнир во детски тенис, црвен и портокалов турнир 07.04-08.04.2012 год

комплетни резултати од третиот зелен турнир

ТК Југ-Скопје од 17-19,03,2012 година

Детски турнир ТК Битола- Битола 24-25,03,2012

Детски турнир ТК Битола- Битола 24-25,03,2012

Листа на пријавени за 3 ЗОПМ до 10 години

Листа на пријавени за 3 ЗОПМ до 10 години

Слободан Бачварски-Боби во посета на Bromley Tennis Centre

Слободан Бачварски-Боби во посета на Bromley Tennis Centre

Промена на Календар МТФ

Промена на Календар МТФ

Скопје- Листа на пријавени за регионелен турнир детски тенис

Листа на пријавени за регионелен турнир детски тенис-Скопје

Зимско Отворено Првенство на Македонија до 10 години-ТК ЈУГ , 17-19,03,2012

Зимско Отворено Првенство на Македонија до 10 години-ТК ЈУГ , 17-19,03,2012

Детски турнир во Скопје и Битола

Детски турнир во Скопје и Битола

Зимско Отворено Првенство 11-13,02,2012

Зимско Отворено Првенство 11-13,02,2012

Заврши првиот турнир од проектот детски тенис од сезоната 2012

Заврши првиот турнир од проектот детски тенис од сезоната 2012

Новогодишно Зимско Отворено Првенство на Македонија за момчиња и девојчиња до 10 години, 24-26.12.2011 година

Новогодишно Зимско Отворено Првенство на Македонија за момчиња и девојчиња до 10 години, 24-26.12.2011 година

НОВОГОДИШЕН Национален Турнир во детски теннис, црвен и портокалов турнир 24-25.12.2011 година

НОВОГОДИШЕН Национален Турнир во детски теннис, црвен и портокалов турнир 24-25.12.2011 година

Презентација детски тенис Страте Крстевски

Презентација детски тенис Страте Крстевски

Извештај од турнирот Чунга Лунга

Извештај од турнирот Чунга Лунга

Продолжение на Чунга Лунга национален турнир


ЧУНГА ЛУНГА НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР


девојчиња пласман на зелени турнири 2011


момчиња пласман на зелени турнири 2011


регистрирани учесници на детски турнири 2011


Европска конференција во Ротердам

9 и 10 октомври 2009 во Ротердам се одржа Европска конференција за специфични теми во тенисот. Овогодишната тема беше “tennis 10s” и беа презентирани најновите системи, сознанија, истражувања и трендови за организација и работа со деца до 10 години.

Зелени турнири

Во 2009 се организирани 10 турнири за момчиња и девојчиња до 10 години. Препораките ИТФ насочуваат да овие турнири се играат со зелени топки стандардизирани од страна на ИТФ.

Регионални црвени и портокалови турнир

На терените на ТК Ас во Скопје се организираше првиот регионален турнир за црвен и портокалов тенис за скопскиот регион.

Регионален црвен турнир

На терените на ТК Астибо од Штип се организира регионален црвен турнир. На овој турнир учествуваа деца од ТК Астибо од Штип и деца од ТК МТП од Скопје.

Tурнир до 10 години Бања Лука

предводени од Никола Пановски на меѓународниот турнир за играчи до 10 години “Куп нада 2008” кој се одржа во Бања Лука од 15 до 17.08.2008.