НОВОГОДИШЕН Национален Турнир во детски теннис, црвен и портокалов турнир 24-25.12.2011 година

 

о:     Сите Тениски клубови, членови на МТФ


Предмет: НОВОГОДИШЕН Национален Турнир во детски теннис, црвен и портокалов турнир 24-25.12.2011 година


Драги пријатели,
 
Македонската Тениска Федерација, Ве поканува да учествувате на НОВОГОДИШНИОТ Националниот турнири од проектот ДЕТСКИ ТЕНИС, во конкуренција на момчиња и девојчиња до 10 годишна возраст ЦРВЕН И ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС, на терените на Тениски клуб Леонтиќ-Скопје, во периодот 24-25.12.2011 година.
ВЕ ИЗВЕСТУВАМЕ ДЕКА НА ДЕН 21.12.2011 ГОДИНА, ВО 12 ЧАСОТ, ВО ТЕНИСКИ КЛУБ ЛЕОНТИЌ  ЌЕ СЕ ОДРЖИ СОСТАНОК ПО ПОВОД ПРЕТСТОЈНИОТ ТУРНИР ОД ПРОЕКТОТ ДЕТСКИ ТЕНИС. ЗА ТАА ЦЕЛ ВЕ МОЛИМЕ СОГЛАСНО ПРЕДВИДЕНИОТ РОК ДА НИ ГИ ДОСТАВИТЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА ДА МОЖЕМЕ ТУРНИРОТ ДА ГО ОРГАНИЗИРАМЕ НА НАЈВИСОКО НИВО, НА ЗАДОВОЛСТВОП НА СИТЕ ВАШИ ЧЛЕНОВИ УЧЕСНИЦИ НА ТУРНИРОТ.

 Ќе ни биде особено драго ако и вашите членови земат учество на овој Национален турнир од проектот ДЕТСКИ ТЕНИС.

Во прилог ви ги доставуваме пропозициите.

Искрено Ваш,

Натпреварувачки комитет на МТФ  

НАЈСРДЕЧНО СТЕ ДОБРЕДОЈДЕНИ НА НОВОГОДИШНИОТ НАЦИОНАЛНИОТ ТУРНИР ОД ПРОЕКТОТ ДЕТСКИ ТЕНИС,


НОВОГОДИШЕН ТУРНИР ОД ПРОЕКТ ДЕТСКИ ТЕНИС
ЦРВЕН И ПОРТОКАЛОВ ТУРНИР

 Датум:                             24-25.12.2011 година

 Домаќин:                         Тениски клуб "ЛЕОНТИЌ"-Скопје
 Врховен судија и
Делегат од МТФ:               Горан Николовски
 Директор на турнирот:      Зоран Леонтиќ
 Топки:                              ИТФ плаѕ анд стаѕ црвени и портокалови
 Терен:                              Црвениот турнир ќе се игра во балон на 8 земјени терени, а 
                                         портокаловиот турнир ќе се играат во сала на 3 миди тенис терени
 Категории:                        Момчиња и девојчиња родени :
                                         ЦРВЕН ТУРНИР од 4 до 8 години
                                         ПОРТОКАЛОВ од 8 до 10 години (доколку е почетник (2-3 месеци во 
                                         тренажен процес, и дете од 11 години е дозволено да игра). 
 Правила :                         Бројот на учесниците на турнирот не е ограничен, тие ќе бидат поделени 
                                         во групи и ќе се игра по Раунд Робин сѕстем.
                                         ЦРВЕНИОТ Турнир: до 10 поени резултатот може да е и 5:5. Се сервира: 
                                         прв сервис правилно, а втор сервис со рака со симулација на сервис. 
                                         Сервисот се менува на два пони
                                         ПОРТОКАЛОВИОТ турнир: игра во групи, златна група-елиминации, се 
                                         игра до 12 поени, на резултат 6:6 се игра златен поен. За елиманација се 
                                         игра краток сет до 4, на 3:3 златен гем во натпреварите се до финале и 
                                         финале. Се сервираат два правилни сервиси, а сервисот се менува на два 
                                         поени, се сервира наизменично на едната па на другата страна.
 Пријавување:                   Среда, 21.12.2011 година година до 12 часот, на факс: 02 3229687 или Е-                                         маил: mtf@unet.com.mk
 Пријавнина:                      Црвен турнир и Портокалов турнир 300 денари

Почеток на
натпреварите:                   Натпреварите од ЦРВЕНИОТ И ПОРТОКАЛОВИОТ ТУРНИР започнуваат на 
                                         24.12.2011 година во 9 часот,, по претходно запишување кое започнува 
                                         во 08:30 до 08:45 часот. Влечењето на ждрепката ќе се изврши во 08:45 
                                         часот. САМО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД КЛУБОВИТЕ ЌЕ МОЖАТ ДА ГИ ЗАПИШАТ 
                                         НАТПРЕВАРУВАЧИТЕ ЗА ТУРНИР. СЕКОЈ ПРЕТСТАВНИК ОД КЛУБ Е ДОЛЖЕН 
                                         ДА ДОСТАВИ ЛИСТА НА НАТПРЕВАРУВАЧИ УЧЕСНИЦИ НА ТУРНИРОТ 
                                         НАЈДОЦНА ДО 08:45, ЛЕГИТИМАЦИИ ЗА ЗАВЕРКА ЗА 2012 год. И ДА 
                                         ИЗВРШИ УПЛАТА НА КОТИЗАЦИЈА ЗА УЧЕСТВО НА ТУРНИР. ЛИСТАТА И ЗА 
                                         ЦРВЕНИОТ И ПОРТОКАЛОВИОТ ТУРНИР СЕ ДОСТАВУВА ВО ИСТО ВРЕМЕ,
                                         НАЈДОЦНА ДО 08:45.
 Награди:                           Спортски награди обезбедува Клубот, а признанија  обезбедува МТФ.

Македонска Тениска Федерација
Натпреварувачко- Судиски Комитет