детски тенис, црвен, портокалов и зелен теис

 На ден, 20.10.2017 година, во канцеларијата на Македонската тениска федерација, со почеток во 11 часот ќе биде извршено извлекување за Зелениот турнир за момчиња и девојчиња до 11 години, кој ќе се одржи на тениските терени на Тенискиот клуб Евросет-Скопје, во периодот од 21.10.-22.10.2017 година.

На терените на Тенискиот клуб ИТЦ Македонија-Скопје, во периодот од 21.10.до 22.10.2017 година ќе се одржи турнир од проектот Детски тенис, црвен и портокалов турнир.
До сега на адреса на Македонската тениска федерација пристигнати се следните пријави:
1.црвен тенис
2. портокалов тенис-момчиња
3. портокалов тенис- девојчиња

Постигнати резултати на детски турнир:
1. црвен турнир
2. портокалов турнир момчиња
3. портокалов турнир- девојчиња

опис Зелениот турнир за
момчиња и девојчиња до 11 години
 
листа на пријавени
листа на поканети тенисери
листа на пријавени
1. момчиња
2.девојчиња

 

жребови 1. момчиња
2. девојчиња
распоред за играње Сабота: 21.10.2017