Регионален црвен турнир

На терените на ТК Астибо од Штип се организира регионален црвен турнир. На овој турнир учествуваа деца од ТК Астибо од Штип и деца од ТК МТП од Скопје. Децата го поминаа денот на црвените тениски терени играјќи голем број на поени. Родителите направија добар штипски шопинг , а пред тргање за Скопје сите се почастија со познатата штипска пастрмајлија